Hva er vinterdepresjon?

Vinterdepresjon er tilstander av nedstemthet som følge av mangel på utelys
i høst/vinterhalvåret. I mørketiden gir solen for lite lys til at kroppen kan opprettholde egenproduksjonen av viktige og nødvendige stoffer. Naturens ultrafiolette lys er gjenspeilet i Lucimed Luminette og Solstråle® lysterapilamper og hjelper kroppen å holde i gang denne produksjonen.

Årsaken til vinterdepresjon

Dagslysmangel kan føre til:

• Mørketidsdepresjon
Migrene og depresjon
Hudsykdommer
Søvnproblemer
Vektøkning
Mangel på energi

Via øynene gir lyset impulser til hypotalamus, som er den delen av hjernen som styrer humøret, søvnen, matlysten, kroppstemperaturen, væskebalansen, PMS og seksualdriften. Videre går det derfra nye impulser til deler i hjernen som kontrollerer hormonbalansen og produksjonen av hormonet serotonin. For lav serotonin-produksjon fører bl.a. til depresjon.

Søvnhormonet melatonin styres av dagslys (ultrafiolett lys). Ved for lite dagslys, som det er her nord i høst- og vinterhalvåret, gir lysbehandling med Lucimed og Solstråle® terapilamper de lysstrålene som hjernen trenger for å bryte melatoninproduksjonen, og øke mengden serotonin (vitalitetshormonet). Lucimed og Solstråle® terapilamper gir de strålene kroppen trenger for å bevare likevekten og regulere ubalansen som lysmangel fører med seg. Solstråle® lysterapilamper kan brukes som arbeidsbelysning hele dagen.