Lucimed® Luminette

Lucimed Luminette er verdens første trådløse lysterapiapparat.

Full bevegelsesfrihet under lysterapien
Blender ikke
Lysintensiteten er konstant og med riktig styrke
Daglig maksimumsbehov er kun 30 minutter
Kan brukes utenpå vanlige briller

Med det spesialutviklede lyset* oppnås samme effekt med Lucimed som med 10 000 lux lysterapilamper uten å bli blendet. *Ingen lysstrålespredning.

Lucimed leveres komplett med batterilader og 2 oppladbare AAA batterier.

Bor du i Oslo-området, finner du Lucimed Luminette hos Sunkost Gunerius, Gunerius Kjøpesenter og Sunkost Colosseum (Colosseum Senter), Sunkost Grensen, Sunkost Grorud og Sunkost Sandaker.

Lucimed lysterapibriller er resultat av fire års forskning på Liege universitet. Prosjektet er sponset av myndighetene i Wallony-regionen i Belgia, med målsetting om å utvikle lys med solens lysspektrum for å motvirke SAD (Seasonal Affective Disorder) dvs. mørketidsdepresjon.

Klikk her for demovideo av Lucimed.

Det mest oppsiktsvekkende og spesielle med Lucimed er de to patenterte lysbrytende optiske elementene i linsen. Lyset ledes direkte mot netthinnens mest lysømfintlige område, uten å forstyrre synet. Derfor kan Lucimed benyttes når man leser, ser på TV eller arbeider ved datamaskinen, dvs. full bevegelsesfrihet uten å være knyttet til en strømkilde.

Også da den brukes utenpå vanlige briller avgir den et konstant lys og uforstyrret lys mot øynene. Fordelen er at man kan jobbe helt fritt mens man får sin daglig dose med riktig dagslys.

Produktinformasjon:

8 x 0,1W LED, strømforbruk 0,8W
2 optiske lysbrytende elementer (DOE)
Lysstyrke: 3000 lumen med 0,8W
Lysets styrke ved øynene er 2.000 lux
1 x 1,2V oppladbart batteri større enn 1000 mAh eller
1 x 1,5 standardbatteri (inngår ikke i prisen)
Ett nytt eller ladet batteri holder til en times bruk
IP 54 fuktbeskyttet
93/42/EEC, Klasse IIa sertifisert medisinsk apparat
Produsert i Belgia

De patenterte lysbrytende elementene på Lucimed treffer øynets mest lysmottakelige felt uten å forstyrre synet. Lysterapieffekten oppnås umiddelbart.

Bruksanvisning:
Sett på deg Lucimed, hold øynene åpne og la lyset treffe øynene (uten å stirre på det) 30 minutter daglig og så tidlig på dagen som mulig.

Lysmangel høst og vinter forårsaker tretthet hos 10 - 20 % av voksne mennesker, og hos over 3 % påvises symptomer på depresjon. Hos de fleste mennesker forårsaker den mørke årstiden en viss grad av nedstemthet og trøtthet, som ofte varer i hele den lange mørke høsten og vinteren igjennom. Forskerne kaller dette fenomenet, som påvirker menneskets humør og sunnhet, for mørketidsdepresjon. På engelsk kalles dette SAD: "Seasonal Affective Disorder". Hvis symptomene er av mindre alvorlig grad kalles dette for vintertretthet eller dagslysmangel, og oppstår på grunn av mangel på dagslys. Undersøkelser viser at over 90 % av de spurte merket at høsten og vinteren var tyngre enn våren og sommeren. "SAD" på norsk blir sesongrelatert nedstemthet.

Vanlige symptomer på mørketidsdepresjon eller lysmangel er et økt behov for søvn, lavere energi enn ellers, unormal tretthet, vanskelig å våkne om morgenen, stressproblemer, irritasjon, endringer i appetitten (f.eks. økt behov etter godteri) vektøkning, konsentrasjonsproblemer, nedstemthet og lavere arbeidseffektivitet.

Følgende grupper bør vise forsiktighet:
Personer med risikofaktorer som f.eks. løsnet netthinne, grønn stær eller organiske sykdommer som påvirker netthinnen (eks. diabetes mellitus), bør la en øyelege foreta en rutineundersøkelse av øynene før man begynner med lysterapi, og videre følge dette opp med regelmessig kontroll av øynene.

Mulige bivirkninger. Lyset i seg selv er ikke skadelig. Har du meget lysfølsomme øyne, kan det sterke lyset forårsake hodepine, irritasjon og røde øyne. Kort ned på brukertiden i starten.

Veiledende utsalgspris kr. 3.490,-Dette er også varemerket på en serie effektive og CE-godkjente lysterapilamper.
EU-direktiv: 93/42/EEC; FI/CA/09276636-000-5.